Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimer Trefpunt'
21feb

Alzheimer Trefpunt

Dinsdag 21 februari 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Op de dagbehandeling in verpleeghuis De Alblashof  wordt vandaag weer een Alzheimer Trefpunt gehouden. Het onderwerp van deze avond is: ‘Als dementie zich meldt, dan rouwt de hele familie’. Marinus van den Berg, auteur van het boek ‘Meegaan tot het einde’ heeft 40 jaar gewerkt als geestelijk verzorger in de gezondheidszorg. Deze avond geeft hij uitleg over de tientallen fasen van dementie.

De ziekte van Alzheimer, of een andere vorm van dementie, raakt niet alleen de persoon zelf, maar ook zijn of haar naasten: partner, gezin, familie en vrienden. Ieders leven kan erdoor veranderen en kan er ook door in de war raken. Daarnaast gaat het niet alleen over wat er in een dergelijke situatie gedaan moet worden, maar ook wat het met iedereen doet in de telkens nieuwe fasen van dementie. Na de presentatie is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast kunnen de bezoekers onderling ervaringen uitwisselen.

Voor wie
Mensen met dementie, hun partners, familie en alle andere mensen die meer willen weten over dementie en de daarmee samenhangende levensvragen, zijn deze avond en de andere bijeenkomsten van het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam van harte welkom. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig van Alzheimer Nederland en medewerkers van Rivas en de Stichting Welzijn Alblasserdam om specifieke vragen van bezoekers te beantwoorden.

Meer informatie
Het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam wordt georganiseerd door de Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Rivas Zorggroep en Alzheimer Nederland. De zaal gaat om 19.00 uur open en de bijeenkomst begint om 19.30 uur. De avond is rond 21.30 uur afgelopen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemieke Kikkert via Rivas Zorglijn 0900-8440 of via e-mail a.kikkert@rivas.nl.

Contactinformatie:
Locatie: in verpleeghuis De Alblashof aan De Alblashof 1a
Organisator: Annemieke Kikkert, teamleider bij Rivas
Telefoonnummer: 0900-8440
Email:a.kikkert@rivas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!