Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimer Trefpunt - Dementie, wie - wat - waar'
21mrt 2017

Alzheimer Trefpunt - Dementie, wie - wat - waar

Dinsdag 21 maart 2017, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

In de Dagbehandeling van Verpleeghuis De Alblashof wordt vandaag weer een Alzheimer Trefpunt gehouden met als onderwerp: “Dementie, wie – wat – waar”

Mariëlle Verhoeven (consulente WMO gemeente Alblasserdam), Hannelore Rijsdijk en Salim Öz (WMO medewerkers) en Anneke Lanser (wijkverpleegkundige Rivas) verzorgen deze avond.
Het stellen van indicaties en welke mogelijkheden zijn er voor dementerenden en hun mantelzorgers. Wat kan de gemeente Alblasserdam hierin betekenen. Welke adviezen kan de wijkverpleegkundige geven en wanneer en hoe kan ik de GOAC verpleegkundige inschakelen.

Tijdens deze avond worden vragen beantwoord zoals:
- Bij wie kan ik informatie en hulp vinden?
- Wat kan de gemeente voor mij betekenen en hoe bereik ik de cliëntondersteuner?
- Waar kan ik de WMO vinden en wat kan die voor mij als mantelzorger maar ook als dementeren betekenen?
- Waar kan ik de wijkverpleegkundige bereiken en welke adviezen kan zij me geven?

Het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Rivas Zorggroep en Alzheimer Nederland. Het Trefpunt wordt elke 3e dinsdag van de maand georganiseerd, in Rivas Verpleeghuis De Alblashof, De Alblashof 1a te Alblasserdam. De zaal gaat om 19.00 uur open en het gesprek begint om 19.30 uur. De avond is om 21.30 uur afgelopen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Mensen met dementie, hun partners, familie en alle andere mensen die meer willen weten over dementie en de daarmee samenhangende levensvragen, zijn van harte welkom. Er zijn vrijwilligers aanwezig van Alzheimer Nederland en beroepskrachten van onder andere Rivas en SWA om specifieke vragen van bezoekers te kunnen beantwoorden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemieke Kikkert via Rivas Zorglijn 0900-8440 of via e-mail a.kikkert@rivas.nl.

Contactinformatie:
Locatie: in verpleeghuis De Alblashof aan De Alblashof 1a
Organisator: Annemieke Kikkert, teamleider bij Rivas
Telefoonnummer: 0900-8440
Email:a.kikkert@rivas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!