Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe column van Hennie van der Zouw op Alblasserdam.net gaat over een dochter van Alblasserdam' Kopgroep Elfstedentocht van 1985
17feb

Nieuwe column van Hennie van der Zouw op Alblasserdam.net gaat over een dochter van Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Voor het eerst dit jaar een nieuwe column op deze Alblasserdamse site. Het heeft wel een beetje lang geduurd voordat dit verhaal werd geplaatst, maar zoals de auteur zelf schrijft, heeft hij op een eventuele nieuwe Elfstedentocht gewacht, maar nu het inmiddels lente lijkt te gaan worden, besloot de auteur om de column dan toch maar te plaatsen. En hij gaat eigenlijk niet over de Elfstedentochten.........., al zou de gebruikte afbeelding uit de column, dat wel doen vermoeden.

Hier vast een opzetje van de column: "Tja….., het begint al weer lente te worden. Weer geen Elfstedentocht dit jaar. Ook de ijspret bestond maar uit een paar dagen, dus rest ons ook dit jaar het terugkijken naar vroegere tijden. Wist u bijvoorbeeld dat er in Alblasserdam een wereldrecordhoudster de 10 kilometer geboren is….? Wist u dat deze dame ook in een Elfstedentocht een prachtige derde plaats in de uitslag veroverde…..? En wist u dat deze zelfde schaatster ook nog zo’n zes jaar houdster van het werelduurrecord is geweest….? Om nog maar niet te spreken over haar man en haar zoon, die ook prima schaatsers zijn en waren."

Klik hier voor de volledige column van Hennie van der Zouw.

Zie ook:
Tweede bundeling Columns van Alblasserdam.net nu verkrijgbaar (di, 13 dec 2016)
Columns van Hennie van der Zouw verzameld in boekvorm (ma, 15 dec 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!