Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opening #RESO-project voor Chr. IKC De Twijn door Ronald McDonald'
07mrt

Opening #RESO-project voor Chr. IKC De Twijn door Ronald McDonald

ALBLASSERDAM - De Stichting 'Vrienden van De Twijn' en de organisatie 'Samen Meer Waarde' bieden Christelijk IKC De Twijn een afval- en duurzaamheidsproject aan genaamd #RESO (RuimEsSamenOp).

Met dit project willen ze de kinderen van De Twijn en vervolgens ook ouders en leerkrachten meer bewust maken van ons gedrag met betrekking tot afval. "Wat doen wij met een opgegeten appel als we een eindje gaan wandelen? Hoe scheiden we ons afval thuis en op school? Waarom is dat nu zo nuttig? Of beter gezegd: noodzakelijk? En, hebben we eigenlijk wel afval of kunnen we daar gewoon weer wat anders mee? Kan afval weer als grondstof gebruikt worden?"

Vanaf maandag 6 maart leren de kinderen vier weken lang over afval - in de groep en tijdens excursies - en wat het voor ons en ons milieu betekent. We ruimen samen op wat we in onze wijken tegenkomen aan zwerfaval. En tot slot maken de kinderen daar een cool kunstwerk van. Dit kunstwerk wordt onthuld op het gemeentehuis.

Maandag 6 maart was de aftrap in Landvast met een optreden van de Ronald McDonald Opruimshow. De show startte om 10:30 uur en duurde circa drie kwartier.

Foto's © Joop Aret.Deel dit bericht met je vrienden!