Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Leerlingen van groep 8 van de Twijn adopteren monument aan de Polderstraat'
11apr

Leerlingen van groep 8 van de Twijn adopteren monument aan de Polderstraat

ALBLASSERDAM - Dit jaar adopteren de leerlingen van groep 8 van basisschool De Twijn het monument aan de Polderstraat in Alblasserdam. Op maandag 10 april was de officiële plechtigheid.Plechtigheid en kranslegging

Burgemeester Jaap Paans opende met een welkomstwoord. Daarna gaven de leerlingen een presentatie van hun schoolproject over de Tweede Wereldoorlog. De kinderen maakten hierbij gebruik van lesmateriaal dat was ontwikkeld door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard. Vervolgens liepen de leerlingen en alle genodigden in een gezamenlijke tocht naar de Polderstraat om door middel van een kranslegging symbolisch de adoptie te aanvaarden.

Traditie
‘Adopteer een monument’  is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt adopteren. Zo leren de kinderen over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daar bij horen. De Alblasserdamse basisscholen doen al vele jaren mee met dit project.

Foto's: Joop Aret.Deel dit bericht met je vrienden!