Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ook dit jaar weer Koningsspelen voor Alblasserdamse groepen 7 en 8' Archieffoto
13apr

Ook dit jaar weer Koningsspelen voor Alblasserdamse groepen 7 en 8

ALBLASSERDAM - Op vrijdag 21 april 2017 vinden voor de vijfde keer de Koningsspelen plaats. In Alblasserdam vieren alle groepen 7 en 8 van het basisonderwijs dit sportieve Oranjefeest met elkaar.

In samenwerking met verschillende sportverenigingen is een sportdag vol variatie en uitdagingen georganiseerd die plaatsvindt bij sportpark Molenzicht, sportpark Souburgh en sportcentrum Blokweer. De deelnemers zijn de kinderen uit de groepen 7 en 8 van de openbare basisschool ’t Nokkenwiel, Brede School Het Palet, School met de Bijbel Het Kompas en de christelijke kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs De Twijn en De Schalm.

Expeditie Oranje
Op het programma van de leerlingen van groep 7 staan badminton, Gūanfù, waterpolo, reddingszwemmen en watervoetbal in De Blokweer. Bovendien zijn er clinics korfbal en rugby en een bootcamp op Molenzicht. De groepen 8 kunnen zich uitleven bij de Expeditie Oranje met onder andere een stormbaan en diverse samenwerkings- en duuropdrachten. Ook verzorgen de voetbal-, atletiek-, hockey- en tennisvereniging een clinic en zijn er wedstrijden bubbelvoetbal. Om 8.30 uur klinkt het startschot voor de Koningsspelen waarbij supporters van harte welkom zijn. Rond 14.00 uur eindigt het evenement voor alle sporters met een ijsje en kunnen de kinderen gaan genieten van twee weken meivakantie.

Zie ook:
Gezamenlijke Koningsspelen basisonderwijs Alblasserdam (ma, 18 apr 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!