Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Prentenboeken voor alle PIT-peuters' Foto: PIT kinderopvang & onderwijs
14apr

Prentenboeken voor alle PIT-peuters

ZWIJNDRECHT / HENDRIK IDO AMBACHT / ALBLASSERDAM -  Alle peuters die naar een kinderdagverblijf of peuterspeelgroep van PIT kinderopvang & onderwijs gaan, hebben een prentenboek cadeau gekregen. Het gaat om het wereldberoemde De Gruffalo van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Dit is het eerste boek in de serie ‘Ik wil een prentenboek!’ dat als doel heeft om de geletterdheid van jonge kinderen te stimuleren.

Meteen vanaf hun geboorte ontwikkelen kinderen hun taal. Het is dan ook heel belangrijk om veel met ze te praten, maar ook om voor te lezen. Zo wordt spelenderwijs hun fantasie geprikkeld en maken ze kennis met de wereld om zich heen. Onderzoek wijst uit dat kinderen die regelmatig worden voorgelezen beter scoren in het onderwijs. Daarnaast zijn ze beter in het verwoorden van emoties en worden ze gestimuleerd om zelf te leren lezen. “Daarom lezen we op de kindcentra veel voor. Dat begint bij de baby’s en gaat door tot en met groep 8 en de buitenschoolse opvang. We proberen het plezier in (voor)lezen op allerlei manieren te stimuleren. De peuters hebben De Gruffalo voor thuis gekregen, want voorlezen houdt niet op bij de deur van het kindcentra,” aldus bestuurder Monique Fluitsma van PIT kinderopvang & onderwijs.

Marley gaat naar kinderdagverblijf De Rakkers en is een van de peuters die het prentenboek heeft gekregen. Ze is de dochter van Charlotte Steyn: “We hebben een kast vol boekjes en boeken die we onze inmiddels zevenjarige zoon steeds weer hebben voorgelezen toen hij klein was en nu ook Marley voorlezen. Wij doen dat iedere avond voordat ze gaat slapen. Ook oma en opa zijn echte voorlezers. Voorlezen is goed voor de ontwikkeling van de kinderen, maar we vinden het ook heel gezellig om te doen. Leuk en goed dat PIT De Gruffalo cadeau heeft gedaan. De kracht van zo’n prentenboek is dat de kinderen er zelf een verhaal bij kunnen verzinnen. Ik ben ook lid van de oudercommissie van De Rakkers en als oudercommissie vinden we dit een prima initiatief van PIT.”Deel dit bericht met je vrienden!