Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Elektrische auto? Vraag een openbaar oplaadpunt aan'
19jun

Elektrische auto? Vraag een openbaar oplaadpunt aan

ALBLASSERDAM - Het aantal openbare oplaadpunten voor elektrische auto's kan snel toenemen in Alblasserdam. Recent heeft de gemeente hiervoor beleid vastgesteld en contracten afgesloten met exploitanten van oplaadpalen. Wie een elektrische auto heeft of binnenkort aanschaft, kan nu eenvoudig een aanvraag doen voor een paal in de eigen (woon)omgeving.

Wethouder Arjan Kraijo (duurzaamheid en verkeer): "Wij zijn erg blij dat de verkoop van elektrische auto's de laatste jaren is toegenomen. Dit komt ten gunste van de luchtkwaliteit. Vanuit de gemeente willen we het elektrisch rijden faciliteren en stimuleren. Daarom hebben we er nu voor gezorgd dat er makkelijker openbare oplaadpunten verspreid over de woonwijken kunnen worden geplaatst."

Aanvragen oplaadpunt
Een oplaadpunt in de openbare ruimte van Alblasserdam kunnen belangstellenden aanvragen bij twee exploitanten waar de gemeente een contract mee heeft gesloten. Dat zijn Allego en PARKnCHARGE. De exploitant maakt in overleg met de aanvrager een voorstel en stemt dit met de gemeente af. Indien het voorstel voldoet aan de voorwaarden, kan het oplaadpunt worden gerealiseerd.

Belangstellenden kunnen een aanvraag indienen bij één van de exploitanten via de volgende websites:

Allego: openbaarladen.nl/alblasserdam
PARKnCHARGE: www.parkncharge.nl

Openbare oplaadpunten
De openbare oplaadpunten komen in openbaar gebied en zijn daarmee voor iedereen toegankelijk. De gemeente heeft een aantal geschikte locaties aangewezen voor openbare oplaadpunten. Dit betreft veelal grotere parkeergelegenheden met een gunstige ligging. Een overzicht van deze locaties staat op www.alblasserdam.nl (zoek op 'oplaadpunten'). Na aanvraag bepalen aanvrager, exploitant en gemeente samen de exacte parkeerplaats op deze locaties.

Een openbaar oplaadpunt bestaat uit een oplaadpaal, twee aansluitingen en twee bijbehorende parkeerplaatsen. Belangstellenden kunnen alleen een openbaar oplaadpunt aanvragen als zij op eigen terrein geen mogelijkheid tot parkeren en opladen van hun voertuig hebben.

Oplaadpunt voor eigen gebruik
Wie een eigen oplaadpunt (voor eigen gebruik) wil, kan dit op eigen terrein laten aanleggen. Meer informatie over de beleidsregels vindt u op www.alblasserdam.nl (zoek op 'oplaadpunten').

Bestaande oplaadpunten
Op dit moment kunnen elektrische auto's opgeladen worden bij de openbare oplaadpunten op de parkeerplaats achter het gemeentehuis en aan de Sportlaan ter hoogte van het Sportcentrum Blokweer.Deel dit bericht met je vrienden!