Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jeugdland Alblasserdam: Kaartverkoop en inschrijving van start'
07jul

Jeugdland Alblasserdam: Kaartverkoop en inschrijving van start

ALBLASSERDAM - De populaire vakantie-activiteitenweek voor kinderen is traditie getrouw in de laatste week van de schoolvakantie van 14 tot en met 18 augustus. Jeugdland Alblasserdam is uitgegroeid tot een evenement van formaat. Waar kinderen niet alleen kunnen knutselen, maar waar ook aandacht is voor fun-educatie, sport en spel en kunst en cultuur. Een breed aanbod aan activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Kaartverkoop
De voorverkoop van de kaarten is gestart en zijn te verkrijgen aan de balie van Landvast. Het is mogelijk om een dagkaart voor 2,50 euro, een weekkaart van 10,00 euro  en een snoepkaart van 1,00 euro aan te schaffen.

Inschrijving Huttendorp
Naast de vele vaste activiteiten als knutselen, bloemschikken, dans, muziek, theater, gamen, sport en spel, is er ook dit jaar weer een Huttendorp. Vanaf maandag 14 augustus kunnen de kinderen weer 4 dagen volop zagen en timmeren aan hun eigen hut. Uiteraard kan dit afgewisseld worden met alle andere leuke activiteiten op Jeugdland. De timmertent wordt goed bewaakt.

Voor deelneming aan het Huttendorp is men wel verplicht om in te schrijven en deze activiteit is alleen mogelijk in combinatie met het kopen van een weekkaart van Jeugdland. Inschrijven kan via het aanmeldformulier op de website van Jeugdland Alblasserdam. Per inschrijving kan je  maximaal 6 kinderen  als groep opgeven. Inschrijvingen met minder dan 5 kinderen worden door de organisatie aangevuld tot 6 kinderen wanneer er nog individuele inschrijvingen zijn. Dit jaar is er plaats voor 18 hutten waardoor er nog meer kinderen kunnen deelnemen, maar wees er wel snel bij want  ook dit jaar gelden de regels VOL = VOL.

Bos
‘Ook voor dit jaar hebben we gewerkt aan een aantrekkelijk, leuk en gevarieerd programma’, vertelt een enthousiaste voorzitter Cynthia. Het thema was al bekend: Bos. ‘We hebben enkele ochtend voor de kleinste een kabouterzoektocht georganiseerd door Bos Rijkee. Samen met Kunstkanjers maken we ook een kunstwerk van vogelhuisjes voor in het bos Rijkee. Veel van onze knutsels binnen zijn ook aangepast op het thema.’

Het thema is tot stand gekomen door een oproep op de Facebookpagina van Jeugdland waar massaal op is gereageerd. ‘Social media zetten wij steeds vaker in om iedereen te informeren en om mensen en kinderen actief te laten meedenken. Ook om bedrijven en mensen te mobiliseren om zich als sponsor of vrijwilliger te melden. Wij hebben dit jaar ook een Instagram en Youtube kanaal.’

Scouting Alblasserdam
Vrijdag belooft een actieve afsluitochtend te worden met heel veel sport- en spel activiteiten op het terrein van de Scouting Alblasserdam. Deze kaarten zijn ook al te koop in de voorverkoop. Om hier aan deel te nemen is een zwemdiploma verplicht in verband met het omliggende water en zijn oude kleren wel heel praktisch. Het volledige programma voor aankomende zomer is te lezen op de vernieuwde website. De organisatie verwacht dat het opnieuw een succes zal zijn.

Poster naar ontwerp van Carla Canvas
Foto’s: Peter Lodder

Deel dit bericht met je vrienden!

Decohome Makado Alblasserdam
Makadocenter 54