Kinderdijk wint nipt van Fortis

21 december 2009 door Ad van Herk

ALBLASSERDAM - De korfballers van Kinderdijk hebben afgelopen zaterdag 19 December de laatste competitiewedstrijd van het jaar winnend kunnen afsluiten. Met slechts een enkel puntje verschil bleef Kinderdijk uit Oost  Souburg afgereisde Fortis net de baas.

Kinderdijk begon agressief aan de wedstrijd en in eerste instantie had Fortis daar moeite mee.  Na 7 minuten spelen stond Kinderdijk met 4-0 voor door scores van Tuijtel en de Graaf en met het derde doelpunt gescoord uit een fraaie doorloopbal van Nuninga, op  aangegeven van de Wit. Deze scoorde vrij snel daarna ook met een doorloopbal.
Fortis was inmiddels gewend aan het spel van de Kinderdijkers en begon in de twaalfde minuut ook met doelpunten maken. Binnen drie minuten scoorde Fortis en bracht de stand op 4-3. Bart de Wit scoorde met een afstandsschot 5-3. Fortis deed hetzelfde met twee fraaie schoten kwam de stand 5-5 op het bord. Vanaf dat moment ging het gelijk op. Fortis kwam voor het eerst op voorsprong 5-6 en de scores gingen daarna om en om. Heyes en tweemaal de Wit brachten de ruststand op 8-7 in het voordeel van Kinderdijk.

Na de rust ging het nog steeds gelijk op. De Graaf maakte 9-8. Coach Diepenhorst bracht meer lengte in het veld door Lisa Nuninga te vervangen door Rianne Borsje. Een menings-verschil met de scheidsrechter bezorgde Steven de Graaf rood (twee maal geel) omdat hij door ging met praten. Voor hem in de plaats werd Jacques Boer ingezet. Na een kwartier was de stand 10-11 door een doelpunt van De Wit en ging Kinderdijk nogmaals wisselen.
Erwin Zanen kwam binnen de lijnen voor Martijn Tuijtel en Janneke Roeland voor Annemieke Goudswaard. Fortis scoorde in de 23e minuut met een schot 10-12. Kinderdijk stond voor het eerst met 2 doelpunten verschil achter. De laatste zes minuten waren hectisch. Kinderdijk veranderde de stand binnen drie minuten in een 13-12 voorsprong door een strafworp van Den Hollander en schoten van Van Es en Boer.

Fortis maakte met een zeer mooie doorloopbal 13-13. Bart de Wit zette Kinderdijk met twee doelpunten op 15-13. Fortis kwam nog eenmaal terug waarbij de einduitslag op 15-14 werd vastgezet. Het was een zware middag voor Fortis. Eerder op de dag wisten ook Kinderdijk 2 en Kinderdijk A1 van respectievelijk Fortis 2 en Fortis A1 te winnen. De korfballers gaan met kerstreces en komen pas 9 januari 2010 in het veld met een uitwedstrijd tegen koploper Vitesse uit Barendrecht.

Doelpunten Kinderdijk: Bart de Wit 6x, Steven de Graaf en Wim den Hollander 2x,