Topprestaties Wiekslag bij ONK.

02 november 2015 door Hennie van der Zouw

ALBLASSERDAM - Wiekslag kan trots zijn op de zwemmers en zwemsters die vanaf vrijdag t/m zondag in Tilburg deelnamen aan het open Nederlands Kampioenschap korte baan in Tilburg. In het allereerste programmanummer kwam Robbert Donk, Melvin Prins, Romy de Laat en Aimee de Werk uit op de gemengde estafette 4 x 50 vrij. Het kwartet eindigde in 1.42.54 als negende met een nieuw clubrecord.  Net een plaats te laag om de finale te mogen zwemmen.

Milou Julicher zwom in de series op de 100 vlinder 1.02.48. Goed voor een plaats in de A finale en een nieuw clubrecord bij de dames. In de finale zwom Milou 1.02.47 en werd nu 7e. Melvin Prins zwom de 100 rug in 0.58.07 en deze tijd was goed voor de B finale. In die Finale zwom hij 0.57.89 en eindigde op de 14e plaats en zwom  een clubrecord. Op de 50 vlinder zwom Melvin in 0.25.88  naar een 29e plaats. Romy de Laat kwam uit op de 200 vrij. Romy zwom 2.11.34. Een klein pr en plaats 45. David Kroon zwom de 200 vrij IPC. David zwom in 2.20.78 naar de 9e plaats

Zaterdag begon met de gemengde estafette 4 x 50 vlinder. Robbert Donk, Melvin Prins, Milou Julicher en Cheyenne Visser zwommen in 1.55.83 naar de 11e plaats. Robbert Donk, Melvin Prins, Rens Julicher en Ruben van Erk zwommen de 4 x 100 vrij. In de series kwamen zij tot een tijd van 3.34.30 en die tijd was goed genoeg voor het zwemmen van de finale. De finale ging in 3.33.92. Goed voor plaats 7 en een clubrecord. Melvin Prins zwom zich naar de B finale op de 100 vlinder in 0.56.79, goed voor een clubrecord.

Melvin zwom in die finale 0.56.93 en eindigde als 14e. Op de 50 vrij werd Robbert Donk in 0.24.09 veertigste. Ruben van Erk werd 67e in 0.24.87 en Johnno Peters zwom  naar de 89e plaats in 0.25.70. David Kroon zwom zich als vijfde naar de finale bij de zwemmers met een handicap met een tijd van 0.28.92. In die finale werd hij in 0.28.41 achtste.

Op de 100 vrij bij de dames kwamen 4 zwemsters in actie. Milou Julicher zwom in 0.57.26 in een nieuw clubrecord bij de dames naar plaats 17. Romy de Laat tikte als 33e aan in een tijd van 0.58.73 en verbeterde het clubrecord bij de meisjes onder de 16. Aimee de Werk zwom 1.00.65 en werd 82e. Cheyenne Visser eindigde op plaats 105 in 1.02.75.

Op de laatste dag kwam als eerste Melvin Prins in actie op de 200 vlinderslag. Melvin zwom in 2.11.18 naar plaats 11 en een plek in de B finale. In die finale zwom hij 2.14.02 naar de negende plaats. Robbert Donk zwom naar een 40e plaats op de 100 vrij in 0.52.50. David Kroon zwom op deze afstand in 1.02.72 een nieuw pr. Milou Julicher en Romy de Laat zwommen de 50 vlinder. Milou zwom in 0.28.17 naar plaats 7 en de A finale. Romy de Laat zwom 0.29.07, goed voor plaats 15 en de B finale.

In de B finale zwom Romy 0.29.23 wat een 14e plaats betekende. Milou zwom in de A finale voor het eerst onder de 28 seconden. Haar eindtijd was 0.27.98. Milou werd in een nieuw clubrecord 7e. Romy de laat zwom op de 50 vrij naar een 55e plaats in een tijd van 0.27.58. Aimee de Werk zwom op dezelfde afstand naar plaats 73 in 0.27.94.

Tot slot verschenen Aimee de Werk, Cheyenne Visser, Romy de Laat en Milou Julicher aan de start op de 4 x 100 vrije slag. Dit kwartet zwom zich als vierde naar de finale in een tijd van 3.57.11 waarbij startzwemster Milou haar eerste vijftig meter zwom in 0.27.06 war haar een clubrecord opleverde. In de finale zwommen de dames in een nieuw clubrecord van 3.57.06 naar plaats 7.

Met trots vertrok  de ploeg van trainer Robbert Donk huiswaarts. Na een korte voorbereiding van 10 weken werd er uitstekend gepresteerd. Komende zaterdag mogen de minioren laten zien dat zij niet onder doen voor de oudere zwemmers op de minioren clubmeet in Dordrecht.