vrijdag 30 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Thema-avond Geloofsbeleving en psychische ziekte

10 maart 2011
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Wordt ons geloof beïnvloed door psychisch lijden of een psychische stoornis? Soms merken wij dat een psychisch zieke gesprekken over geloven of een preek heel anders kan interpreteren dan oorspronkelijk bedoeld werd. Een goed bedoelde opmerking kan een uiterst negatieve uitwerking hebben en zelfs agressie oproepen. Soms valt het geloof ook helemaal weg. Anderen lijken zich dwangmatig vast te houden aan uit het verband getrokken teksten of aan rituelen.

Tijdens de thema-avond zal mevrouw van de Bruinhorst spreken over de nauwe wisselwerking tussen psychische ziekte en het geloofsleven en vragen beantwoorden.

Spreker: Jeanine van de Bruinhorst, verbonden aan OptiMent (onderdeel van Eleos), Dordrecht

Deel dit bericht met je vrienden!