vrijdag 30 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

NL Doet Voorjaarsschoonmaak

19 maart 2011
Van 10:00 uur tot en met 12:30 uur

Onderdeel van NL doet is de voorjaarschoonmaak van de openbare ruimte en waterlopen in Alblasserdam. Een groot deel van Alblasserdam wordt onder handen genomen op deze zaterdagmorgen.

In het buitengebied bij de molens steken zowel jongeren van de scouting en twee visverenigingen, Ons Belang en de verenigde Alblasserdamse Hengelaars, de handen uit de mouwen. Bewoners van de wijk Souburgh gaan in hun buurt aan de slag en een groep van bewoners uit de Zeelt zijn actief in hun woonomgeving. Het Rijzenwiel wordt gelijktijdig met de Speeltuin Kinderdijk op de schop genomen door onder andere de leden van de Jeugdgemeenteraad. Watersportvereniging Alblasserdam zal vuilvissen in hun haven. De talloze vrijwilligers van de Groene Long lopen de omgeving van het Lammetjeswiel en Park Huis te Kinderdijk nogmaals kritisch na.

Een groep van vrijwilligers verzamelen zich bij de Wereldwinkel om 10.00 uur en gaan bos Rijkee in. Wethouders Ad Cardon en Sjoerd Veerman zijn ook van de partij tijdens de voorjaarsschoonmaak, zij zorgen er onder andere voor dat alle gezamelde vuilnis wordt afgevoerd.

Een groot deel van de deelnemende vrijwilligers zien elkaar tijdens een lunch om 12.30 uur in mfc Maasplein. Deelnemers van de visverenigingen en de jeugd van de scouting eten gezamenlijk een patatje bij het gemaal. Ruim 100 mensen zijn die ochtend vrijwillig aan de slag voor een opgeruimd dorp en gezond milieu.

 

In Alblasserdam doen al een aantal buurtgroepen, sportverenigingen, en vrijwilligersorganisaties mee aan deze landelijke schoonmaakactie. Met z'n allen op zaterdagmorgen aan de slag. Voelt u zich aangesproken, aanmelden kan bij de ROWA. Vele handen maken licht werk.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

Website:

ROWA

zie bericht

692 16 08

www.rowa-alblasserdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!