zondag 25 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Lezing over Korenmolen De Regt

21 maart 2012
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Vandaag verzorgt de Historische Vereniging West-Alblasserwaard in de grote zaal van de Havenkerk een lezing over de Nieuw-Lekkerlandse Korenmolen De Regt. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Gerrit Janse, nazaat van een korenmolenaarsfamilie die in de molen aan de Lekdijk 416 heeft gewoond, vertelt over de geschiedenis van de bestaande stenen korenmolen en zijn voorganger de standerdmolen met zijn opeenvolgende korenmolenaars vanaf eind 1600 tot1991. Ramond Dölle, secretaris van de stichting ‘Korenmolen De Regt’ en bewoner van de molenaarswoning naast de molen vertelt over de stichting, de tot nu toe uitgevoerde restauratie en de restauratiewerkzaamheden die nog moeten worden uitgevoerd.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Historische Vereniging West-Alblasserwaard

de Havenkerk aan de Ieplaan 9

www.hvwa.nl
Deel dit bericht met je vrienden!