zondag 25 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Excelsior ontmoet…. Gr.Britannië & Rock

31 maart 2012
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

Vandaag houdt Muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam zijn jaarlijkse concert en ze doen dat natuurlijk in het Cultureel Centrum ‘Landvast’. Dit keer met het uitdagende thema: ‘Excelsior ontmoet… Brittannië en Rock’
Die ontmoeting met de ‘Rockmuziek’ is na de pauze, dan gaat Excelsior, voor het eerst in haar bestaan, samenspelen met een coverband in dit geval de Alblasserwaardse “Totzo”

Ze kijken er erg naar uit en dat geldt ook voor ‘Totzo’, ook voor hen is het een hele gewaarwording om samen te spelen en te zingen met zo’n groot (45 man/vrouw) orkest. Het wordt zeer de moeite waard en voor hen beiden dan ook muzikaal genieten! Iedereen is welkom! Traditiegetrouw opent het Opstaporkestje, dat zijn de jongste leerlingen die minder dan een jaar les hebben, de avond. Zij staan onder leiding van docent en dirigent Margreet v/d Molen en zullen met een zevental stukjes laten horen wat ze in die korte tijd al geleerd hebben. Alleen al het zien van die enthousiaste jeugd is de moeite van het komen waard!

Ook de Beginnersband, die bestaat uit zo’n 25 meest jongere muzikanten, zijn zeker geen echte beginners meer. Zij spelen met veel flair een 3 tal meer op de jeugd toegesneden muziekstukken. Van de Harmonie kunt u, zoals genoemd, een heel divers programma verwachten, voor de pauze met typische ‘Britse’ muziek met kastelen, kathedralen, ‘Elisabeth the musical’ en een heerlijke mars ‘The Bombardier’ Na de pauze gaan ze, samen met de Coverband echt los met ouderwetse Rockmuziek. We noemen ‘Joe Cocker’, Santana, Queen en de mooiste, de “Deep purple medley” De twee intermezzo’s, met de Bariton saxofoon en een koperensemble, voor deze gelegenheid gedoopt tot ‘Totnu’ worden door de leden zelf verzorgd. Muzikaal staat alles onder de vertrouwde leiding van de dirigent Dick Hesselink.

Natuurlijk is er in de pauze de traditionele verloting en als klap op de vuurpijl speelt na afloop de coverband nog een keur aan gezellige en bekende muziek. Een prima gelegenheid om even met een drankje na te praten! De vereniging , nu met meer dan 100 leden, heeft al heel wat van zich laten horen in haar 118 jarige bestaan en heeft een zekere reputatie in zowel de kwaliteit als de gezelligheid van haar optredens. Dat zal ditmaal niet anders zijn!

Heeft u altijd al het idee gehad dat musiceren iets leuks kan zijn voor uzelf, of voor uw (klein) kinderen dan bent u van harte welkom om eens te kijken wat dat kan inhouden. De vereniging is altijd op zoek naar nieuwe leden, jong en oud, die gebruik willen maken van de ‘eigen’ opleiding
voor Harmonie instrumenten (o.a. klarinet, trompet, hobo en hoorn) door hun eigen hoog gekwalificeerde docenten met een conservatorium achtergrond.

Nadere informatie op de website. Op het concert is iedereen welkom, toegang gratis, zaal open om 19.10 uur en het concert begint om 19.30 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!