Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing HVWA'
10okt 2012

Lezing HVWA

Woensdag 10 oktober 2012 vanaf 20:00 uur.

Lezing door dhr. P.T. den Hertog uit Vianen met als onderwerp: Boerderijen in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland

Piet den Hertog werkt als bouwhistoricus bij Bureau Helsdingen te Vianen en houdt zich in het dagelijks leven bezig met het onderzoeken van en het advieswerk over monumenten. Piet den Hertog is als vaste adviseur verbonden aan de stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard – Vijfheerenlanden en eveneens aan de Boerderijenstichting Utrecht.

Hij heeft zich gespecialiseerd in de historische boerderijen, en dan met name de boerderijen in het Groene Hart en in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden in het bijzonder.

In zijn lezing zal hij ingaan op de bouwwijze van historische boerderijen in met name Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. De aanleiding voor deze lezing is tweeledig. Door de werkgroep van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard is een inventarisatie uitgevoerd naar de historische boerderijen in Alblasserdam. In opdracht van het Waterschap vanwege de dijkverzwaring is door Boerderij & Erf een inventarisatie uitgevoerd aan alle bebouwing (waaronder vele boerderijen) in o.a. Nieuw Lekkerland.

De historische boerderijen zullen worden toegelicht aan de hand van foto’s uit deze inventarisaties. In de lezing zal eveneens aandacht worden geschonken aan de resultaten en het vervolg van deze onderzoeken.

Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.
Meer informatie op de website.

Contactinformatie:
Locatie: grote zaal van de Havenkerk aan de Ieplaan 9
Organisator: Historische Vereniging West-Alblasserwaard
Website:http://www.hvwa.nl


Deel dit bericht met je vrienden!