Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimer Café'
16okt 2012

Alzheimer Café

Dinsdag 16 oktober 2012, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De dagbehandeling van Rivas Zorggroep in Alblasserdam houdt het Alzheimer Café. Deze informele bijeenkomst is een ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Tijdens het Alzheimer Café staat iedere maand een ander thema centraal. Op deze bijeenkomst staat het onderwerp ‘De verloren tijd' centraal.

Film
Tijdens deze bijeenkomst van het Alzheimer Café wordt de film ‘De verloren tijd’ getoond. De kijker van deze film wordt meegenomen in het leven van meneer Tecklenburg. Hij lijdt aan dementie. Zijn gedrag verandert: hij wordt onrustig, is snel geïrriteerd en reageert agressief tegen zijn vrouw. Voor haar wordt het steeds moeilijker om de zorg voor haar man vol te houden. De kinderen bieden zoveel steun als ze kunnen, mevrouw neemt deel aan een gespreksgroep van het Riagg, een maatschappelijk werker geeft adviezen en haar man bezoekt de dagbehandeling van een verpleeghuis. Desondanks wordt de thuissituatie langzamerhand onhoudbaar en is een verpleeghuisopname onontkoombaar.

Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Aansluitend is er nog gelegenheid om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een hapje en drankje. De toegang is gratis.

Contactinformatie:
Locatie: in de recreatiezaal van de dagbehandeling, Alblashof 1
Organisator: Bert van Oord, teamleider dagbehandeling bij Rivas
Email:b.v.oord@rivas.nl
Website:http://www.rivas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!