vrijdag 30 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Informatiebijeenkomst over natuurvriendelijke oevers

11 april 2013
Van 19:30 uur tot en met 00:00 uur

De gemeente organiseert op donderdag 11 april in basisschool ’t Nokkenwiel een informatiebijeenkomst over de aanleg van natuurvriendelijke oevers in Alblasserdam. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Duurzaam
De gemeente Alblasserdam wil op korte termijn 1,3 kilometer natuurvriendelijke oevers aanleggen. Deze oevers kenmerken zich door een flauwe overgang van water naar land en het ontbreken van een beschoeiing of damwand. De natuurvriendelijke oevers moeten komen langs de Molensingel ter hoogte van de Waalsingel, langs het Buitenpad ter hoogte van de Zeelt en wijk Blokweer, en in de groenstrook nabij het Van Goghplantsoen en de Mesdaglaan. Door natuurvriendelijke oevers verbetert de waterkwaliteit en het leven in, op en langs het water. Daarom is het opgenomen in het gemeentelijke duurzaamheids­actieplan.
 
Programma
Tijdens de informatiebijeenkomst worden tekeningen getoond van de natuurvriendelijke oevers en hoe de directe leefomgeving er uit komt te zien. Tevens worden bezoekers geïnformeerd over het onderhoud van de natuurvriendelijke oevers. Tot slot is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan bij mevrouw P. Leenheer, bij voorkeur per e-mail of telefonisch.

Info

Organisator:

Telefoon:

E-mailadres:

mevrouw P. Leenheer

078 - 770 60 65

p.leenheer@alblasserdam.nl
Deel dit bericht met je vrienden!