vrijdag 30 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Alzheimer Café: Op vakantie met Alzheimer

16 april 2013


De dagbehandeling van Rivas Zorggroep in Alblasserdam houdt maandelijks het Alzheimer Café. Deze informele bijeenkomst is een ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, familieleden, vrienden en andere belangstellenden.

Tijdens het Alzheimer Café staat iedere maand een ander thema centraal. Op de bijeenkomst van dinsdagavond 16 april gaat het over de mogelijkheden om vakantie te vieren (met een partner of familielid) met Alzheimer.

Op vakantie met Alzheimer
Nu de vakantieperiode er weer aankomt, verheugen veel mensen zich op de vakantie. Voor mensen (met een partner) met Alzheimer kan dit anders liggen. 'Veel mensen die een partner met Alzheimer hebben, gaan niet zomaar met hun partner op vakantie naar een onbekende plek', vertelt Bert van Oord, teamleider bij Rivas en betrokken bij het Alzheimer Café.

De zorg voor de partner gaat immers altijd door. Ook is het voor hen niet vanzelfsprekend om hun partner achter te laten en door iemand anders te laten verzorgen.

Tijdens het Alzheimer Café van 16 april wordt daarom gesproken over de mogelijkheden om toch samen te kunnen genieten van een heerlijke vakantie. Aan de hand van een film maken de bezoekers kennis met de mogelijkheden van vakantie vieren met (een partner met) Alzheimer. Tijdens de avond is ook Alzheimer Nederland aanwezig met een informatiestand.

Bijeenkomst op 16 april
Het Alzheimer Café vindt plaats in de recreatiezaal van de dagbehandeling in De Alblashof aan Alblashof 1 in Alblasserdam. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Aansluitend is er nog gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De toegang is gratis.

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Bert van Oord, teamleider dagbehandeling bij Rivas, telefonisch of  per e-mail. Meer informatie over andere diensten van Rivas is ook te vinden op www.rivas.nl.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Rivas Zorggroep

De Alblashof, Alblashof 1

0900-8440

b.v.oord@rivas.nl www.rivas.nl
Deel dit bericht met je vrienden!