vrijdag 30 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Gratis praktijkdag voor jonge automobilisten

27 april 2013
Van 09:00 uur tot en met 16:00 uur

Op parkeerterrein Zuiderstek vindt op zaterdag 27 april een spannende en leerzame praktijkdag plaats voor jonge autorijders van 18 t/m 24 jaar die van drie maanden tot twee jaar hun rijbewijs hebben en al rijervaring hebben opgedaan. Deelname is gratis. De dag is georganiseerd door de gemeente Alblasserdam in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland.

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid is een van de speerpunten van dit college. Het bestuur werkt hieraan op verschillende manieren. Ze past de wegen en verkeersgebieden aan om situaties nog veiliger te maken. Daarnaast geeft zij voorlichting en educatie over verkeer om ervoor te zorgen dat weggebruikers zich veiliger gedragen in het verkeer. De Drive Xperience wordt georganiseerd, omdat jonge weggebruikers extra kwetsbaar zijn in het verkeer. Door deze praktijkdagen worden zij zich bewuster van hun rijstijl en kunnen zij deze doorontwikkelen.

Programma
Wethouder Verkeer P.J. Verheij opent de praktijkdag om 9.00 uur. Daarna start het programma. Dit bestaat uit drie onderdelen: de Road Xperience, de Track Xperience en de Xperience Xchange.

De Road Xperience is een praktijkrit onder begeleiding van een coach. Dit onderdeel geeft inzicht  hoe andere weggebruikers de jonge automobilist ervaren. Bij de Track Xperience kunnen deelnemers een noodstop maken op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/slipbaan. Zo kan men ervaren hoe lang de remweg bij een noodstop op een gladwegdek is. Het derde onderdeel is de Xperience Xchange. Hierbij discussiëren de deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname. Ook een verkeer- en alcoholdeskundige op dit gebied neemt deel aan deze open discussie.

Aanmelden
Iedereen die in het bezit is van een rijbewijs dat tussen de drie maanden en twee jaar oud is, kan zich aanmelden en gratis aan deze dag meedoen. Aanmelden kan op de website.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland

Parkeerterrein Zuiderstek

www.jongeautorijders.nl
Deel dit bericht met je vrienden!