Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Gratis compost halen'
25mrt 2017

Gratis compost halen

Zaterdag 25 maart 2017, van 10:00 uur tot 12:00 uur.

Vandaag kunnen bewoners van Alblasserdam gratis compost ophalen. Ze moeten wel zelf zakken of een aanhanger (afgedekt met zeil of net) meenemen. De ophaallocaties zijn ter hoogte van de parkeerplaats volkstuinen aan het einde van de Plantageweg en ter hoogte van de parkeervakken aan het einde van de Waalsingel. Gemeente Alblasserdam en HVC willen de inwoners met deze actie bedanken voor het scheiden van gft- en groenafval. Dit afval vormt de basis voor compost en groen gas.

Afval scheiden
Een gemiddeld huishouden heeft 160 kilo gft per jaar. De helft hiervan, 80 kilo, belandt in de gft-bak. De andere helft in de restafvalbak en dat is jammer. Een volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan 15 tot 20 kilo compost. Dit levert voldoende groen gas om 21 dagen lang mee te koken of bijna een dag het huis mee te verwarmen. Het loont dus echt om gft-afval te scheiden als u de gelegenheid heeft.

Voordelen van compost
Compost is een zeer goede grondstof voor de bodem. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Daarnaast gaat het bodemziekten tegen.

Contactinformatie:
Locatie: zie bericht, divers
Organisator: Gemeente Alblasserdam en HVC


Deel dit bericht met je vrienden!