Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimer Trefpunt'
16jan

Alzheimer Trefpunt

Dinsdag 16 januari 2018, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

In de Waard-Inn de Alblashof wordt een Alzheimer Trefpunt gehouden: Veilig Thuis ZHZ verzorgt dan een voorlichting over wat ouderenmishandeling is, welke vormen en signalen er zijn en wat u ertegen kunt doen.

Burgers, Vrijwilligersorganisatie, (mantel)zorgorganisaties,  ouderenbonden en welzijnsinstellingen die met ouderen in contact zijn, willen zorgen dat iedereen een veilig thuis heeft. Dan is het belangrijk dat iedereen weet wat hij of zij kan doen als er een vermoeden is van ouderenmishandeling. Allemaal spelen we een rol in de hulp, zorg of opvang aan ouderen. In die situaties kan – bewust of – onbewust ouderenmishandeling plaatsvinden. Mensen kunnen ouderen moedwillig oplichten, pesten of een klap geven. Maar er is ook ouderenmishandeling die per ongeluk gebeurt of door overbelasting: bijvoorbeeld een oudere te hard vastpakken, iemand verwaarlozen of te veel slaapmiddel geven.

Mensen die signalen opvangen of als mantelzorger overbelast raken kunnen terecht bij genoemde organisaties of bij Veilig Thuis ZHZ. Maar eerst is het belangrijk dat u weet welke signalen er zijn. Om die reden nodigen wij u uit voor een bijeenkomst op van het Alzheimertrefpunt.

Het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Rivas Zorggroep en Alzheimer Nederland. Het Trefpunt wordt elke 3e dinsdag van de maand georganiseerd, in Rivas Verpleeghuis De Alblashof, De Alblashof in de Waard-Inn 1a. De zaal gaat om 19.00 uur open en het gesprek begint om 19.30 uur. De avond is om 21.30 uur afgelopen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Mensen met dementie, hun partners, familie en alle andere mensen die meer willen weten over dementie en de daarmee samenhangende levensvragen, zijn van harte welkom. Er zijn vrijwilligers aanwezig van Alzheimer Nederland en beroepskrachten van onder andere Rivas en SWA om specifieke vragen van bezoekers te kunnen beantwoorden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke Lanser via Rivas Zorglijn 0900-8440 of via e-mail a.lanser@rivas.nl

Contactinformatie:
Locatie: De Alblashof in de Waard-Inn 1a
Organisator: Rivas - Anneke Lanser
Telefoonnummer: 0900-8440
Email:a.lanser@rivas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!