Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Start Dappere Dino's (groep voor 6-8 jarigen van gescheiden ouders)' Afbeelding: www.dapperedino.nl
13feb

Start Dappere Dino's (groep voor 6-8 jarigen van gescheiden ouders)

Dinsdag 13 februari 2018, van 15:30 uur tot 16:30 uur.

Voor kinderen is een echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis. De vertrouwde situatie thuis staat op z’n kop, waarbij emoties van kinderen soms hoog kunnen oplopen. Kinderen voelen het verdriet van hun ouders, en willen geen partij kiezen.

Wat is Dappere Dino’s?
Het groepsprogramma Dappere Dino’s is speciaal ontwikkeld voor kinderen van gescheiden ouders in de leeftijd van 6-8 jaar. Tijdens de 12 bijeenkomsten leren de kinderen in een veilige omgeving spelenderwijs hoe ze hun verdriet kunnen verwerken, en worden probleemoplossende vaardigheden vergroot. Kinderen voelen zich meestal gesteund en gestimuleerd door de ervaringen van andere kinderen die ook een (echt)scheiding hebben meegemaakt. Hierdoor leren ze van elkaar. Daarnaast leren ze spelenderwijs hoe ze problemen kunnen oplossen.

Tijdens deze groepsbijeenkomsten speelt de Dino-handpop met de naam Rex een centrale rol. Rex wordt door de trainer gebruikt om de kinderen te helpen hun gedachten en gevoelens onder woorden te brengen. Rex heeft ook gescheiden ouders en is dus naast een kameraadje ook een lotgenoot voor de deelnemers.

In de groep kunnen 7 kinderen meedoen. Het maakt niet uit of ouders kort of lang geleden gescheiden zijn. Het is ook mogelijk dat kinderen samen met hun broertje(s) / zusje(s) deelnemen aan Dappere Dino’s. Beide (gezagdragende) ouders moeten schriftelijk toestemming geven voor deelname van het kind. Ouders van de deelnemers worden geïnformeerd en betrokken d.m.v. een individuele intake, een ouderbijeenkomst en een evaluatie.

Waar: Papendrecht of Alblasserdam
Wanneer: Eerste bijeenkomst op 13 februari 2018.
Dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur (behalve in schoolvakanties).
Door wie: 2 medewerkers vanuit het Centrum voor Jeugd & Gezin Alblasserdam
Kosten: De cursus is gratis
Aanmelding: Géanne Kwakernaak: T.06-27209182, E.geanne.kwakernaak@vivenz.nl

Contactinformatie:
Locatie: Alblasserdam of Papendrecht, hoort u na aanmelden
Organisator: Géanne Kwakernaak
Telefoonnummer: 06-27209182
Email:E.geanne.kwakernaak@vivenz.nl


Deel dit bericht met je vrienden!