Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimer Trefpunt'
20feb

Alzheimer Trefpunt

Dinsdag 20 februari 2018, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

In de Waard-Inn de Alblashof wordt een Alzheimer Trefpunt gehouden over Muziek en Dementie
Muziek activeert personen met dementie en geeft hen plezier. Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij dementie kan muziek, vergeten herinneringen of het gevoel hiervan, naar boven halen. Muziektherapie is een adequaat middel om mensen die soms volledig in zichzelf zijn gekeerd, weer ”wakker” te maken. Soms voor een kort moment, soms voor langer. Het geneest de dementie niet en het vertraagt ook het ziekteproces niet, maar verhoogt wel de kwaliteit van leven doordat de persoon met dementie plezier heeft, alert is en geniet van de muziek. Aan de hand van een aantal muziekfragmenten zullen we zelf ervaren wat muziek met u kan doen.

Het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Rivas Zorggroep en Alzheimer Nederland. Het Trefpunt wordt elke 3e dinsdag van de maand georganiseerd, in Rivas Verpleeghuis De Alblashof, De Alblashof 1a te Alblasserdam. De zaal gaat om 19.00 uur open en het gesprek begint om 19.30 uur. De avond is om 21.30 uur afgelopen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Mensen met dementie, hun partners, familie en alle andere mensen die meer willen weten over dementie en de daarmee samenhangende levensvragen, zijn van harte welkom. Er zijn vrijwilligers aanwezig van Alzheimer Nederland en beroepskrachten van onder andere Rivas en SWA om specifieke vragen van bezoekers te kunnen beantwoorden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke Lanser via Rivas Zorglijn 0900-8440 of via e-mail a.lanser@rivas.nl

Contactinformatie:
Locatie: De Alblashof in de Waard-Inn 1a
Organisator: Rivas - Anneke Lanser
Telefoonnummer: 0900-8440
Email:a.lanser@rivas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!