Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimer Trefpunt'
20mrt

Alzheimer Trefpunt

Dinsdag 20 maart 2018, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

‘Wat als ik mijn financiën niet meer zelf kan regelen?’
In het Anker (aanbellen op Wilgenplein 106 recreatieruimte) in de recreatieruimte in Alblasserdam wordt dinsdag 20 maart een Alzheimer Trefpunt gehouden. Het onderwerp van deze avond is: ‘Wat als ik mijn financiën niet meer zelf kan regelen’. Mevrouw Lunenborg, notaris in Alblasserdam, geeft deze avond uitleg over belangenbehartiging, bewindvoering en mentorschap bij dementie.

De ziekte van Alzheimer geeft schade aan de hersenen waardoor het op een gegeven moment niet meer mogelijk is de administratie zelfstandig af te handelen of financiële beslissingen te nemen. ‘Wie geeft u het vertrouwen uw financiën te behartigen en hoe staat het met erfrecht?’, stelt mevrouw Lunenborg. ‘Dit zijn allemaal zaken waar men liever niet over na wil denken. Toch is het belangrijk om deze vragen te stellen en tijdig te bespreken.’ Na de bijeenkomst is voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast kunnen de bezoekers onderling ervaringen uitwisselen.

Voor wie:
Mensen met dementie, hun partners, familie en alle andere mensen die meer willen weten over dementie en de daarmee samenhangende levensvragen, zijn deze avond en de andere bijeenkomsten van het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam van harte welkom. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig van Alzheimer Nederland en medewerkers van Rivas en de Stichting Welzijn Alblasserdam om specifieke vragen van bezoekers te beantwoorden.

Het Alzheimer Trefpunt Alblasserdam wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), Rivas Zorggroep en Alzheimer Nederland. Het Trefpunt wordt elke 3e dinsdag van de maand georganiseerd, in het Anker, Wilgenplein 106 in Alblasserdam. De zaal gaat om 19.00 uur open en het gesprek begint om 19.30 uur. De avond is om 21.30 uur afgelopen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke Lanser via Rivas Zorglijn 0900-8440 of via e-mail a.lanser@rivas.nl

Contactinformatie:
Locatie: in het Anker, Wilgenplein 106
Organisator: Rivas - Anneke Lanser
Telefoonnummer: 0900-8440
Email:a.lanser@rivas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!