Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Start Oudercursus Opvoeden & zo bij Rivas Zorggroep'
03apr

Start Oudercursus Opvoeden & zo bij Rivas Zorggroep

Dinsdag 3 april 2018 vanaf 19:45 uur.

Het opvoeden van kinderen is leuk en soms ook lastig. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Ouders kunnen hiervoor terecht bij de oudercursus Opvoeden & zo van Rivas Zorggroep. De cursus begint dinsdag 3 april om 19.45 uur in Alblasserdam.

Ervaringen
De cursus Opvoeden & zo van Rivas is een praktische cursus over het opvoeden van kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. ‘Ouders kunnen bij de medewerkers terecht voor professionele adviezen’, zegt Hannah Bakker, schoolmaatschappelijkwerken bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Alblasserdam. ‘Daarnaast is de cursus een plek waar ouders ervaringen kunnen uitwisselen. Daarbij zullen zij merken dat zij niet de enige zijn die zich soms onzeker voelen over de opvoeding van de kinderen.’

Onderwerpen
De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Iedere keer staat een opvoedvaardigheid centraal, zoals aandacht geven en straffen. Door het uitwisselen van ervaringen, het bekijken en bespreken van filmbeelden over opvoedsituaties, praktische oefeningen, informatie en instructies van de cursusleider, wordt de vaardigheid uitgediept. Twee maatschappelijk werkers van Rivas begeleiden de deelnemers. Deze cursus begint dinsdag 3 april in het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Zeelt 2 in Alblasserdam. Op dinsdag 10, 17 en 24 april vinden de overige drie cursussen plaats. Deelname aan deze cursus is gratis.

Informatie
Voor meer informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen via (078) 644 5200 of n.de.vries@rivas.nl.

Contactinformatie:
Locatie: in het Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Zeelt 2
Organisator: Rivas
Telefoonnummer: 078 644 5200
Email:n.de.vries@rivas.nl
Website:http://www.rivas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!