dinsdag 27 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Koffie met... Karin de Roos

11 april 2018
Van 10:30 uur tot en met 12:00 uur

Auteur van Dubio
Dubio is een spannende historische roman die heden en verleden vervlecht. Het boek speelt met de thema's identiteit, oorsprong en religie, grotendeels tegen het decor van middeleeuws Vlaardingen. Het mixt historische feiten met een spannend plot, maar vertelt vooral een universeel liefdesverhaal dat zelfs de grenzen van de tijd overwint.

Over de auteur:
Ik studeerde historische en kunstwetenschappen aan de Erasmus Universiteit. Cultuurgeschiedenis heeft me altijd geïnteresseerd, vooral de middeleeuwen. Als meisje verslond ik al de boeken van Thea Beckman en Tonke Dragt. Later ontdekte ik onder andere Diana Gabaldon (De reiziger). De combinatie van heden en verleden in één verhaal boeit me mateloos. Met Dubio plaats ik een fictief romantisch verhaal in een waargebeurd deel van de Hollandse geschiedenis. Ik zet ons hedendaagse beeld van de werkelijkheid af tegen een deel van ons verleden. Dat roept vragen en nieuwe inzichten op. In Dubio stel ik mezelf bijvoorbeeld de vraag of de tijd voor ieder mens lineair verloopt. Wat (of wie) is waar? Of moet ik zeggen: 'wannéér is waar'? Dubio speelt met de vraag of mensen zowel in het heden als het verleden kunnen leven, zonder de lezer in een magisch of science fiction-plot te dwingen. Ik vond het te ver gezocht om twee tijdperken te verbinden met behulp van een tijdmachine of magische stenen. Gelukkig zijn er meer manieren om zowel het middeleeuwse als het hedendaagse Vlaardingen realistisch in één verhaal neer te zetten.

Meer weten over Karin of haar werk? Kom dan naar deze editie van koffie met.

Praktische informatie
Locatie: Bibliotheek Alblasserdam
Datum: woensdag 11 april
Tijd: 10.30 - 12.00
Toegang: gratis | aanmelden niet nodig

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Bibliotheek Alblasserdam

Ieplaan 2

www.debibliotheekaanzet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!