Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Algoritme circus (5-8 jaar)'
17aug 2018

Algoritme circus (5-8 jaar)

Vrijdag 17 augustus 2018, van 13:15 uur tot 17:00 uur.

Weet jij wat een algoritme is?
Algoritmes zijn overal: ze bepalen welke reclame je ziet en welke nieuwsberichten bovenaan staan. Maar hoe werkt dat? Kom naar deze leuke workshop en word een expert in algoritmes!

Een algoritme is een stappenplan met instructies die uitgevoerd moeten worden om een bepaald doel te bereiken. De bereidingswijze van een recept is bijvoorbeeld zo'n stappenplan. Computerprogramma gebruiken algoritmes om opdrachten uit te voeren. De algoritmes moeten heel precies zijn opgeschreven omdat de computer niets anders kan doen dan het algoritme uitvoeren.

Tijdens deze leuke workshop leer je door middel van speelse oefeningen wat algoritmes zijn en hoe ze werken.

Opdracht 1: Algoritmerace
Je hebt een aantal kleuren stiften (rood, blauw, groen, geel, zwart). Met deze stiften moet je over het papier gaan in 1 lijn. Je mag de lijn van een ander maar 1 keer doorkruizen. Wie het langst op het papier kan blijven wint. Je mag de punt van de stift niet van het papier halen en je moet altijd in beweging zijn met de stift (hard of zacht maakt niet uit).

Opdracht 2: Bijtje Bot
Geef Bijtje Bot opdrachten door op de knoppen op zijn rug te drukken. Je kan ervoor kiezen om Bijtje Bot via de tegeltjes te laten rijden, of je kan het bijtje de bieb insturen!

Opdracht 3: Ozobots
Door een weg met verschillende kleurtjes te tekenen kan je de ozobotjes opdrachten geven. Dit zijn net algoritmes. Je geeft de ozobot een opdracht en die voert dat uit. Door een bepaalde combinatie kleuren te maken kan de ozobot de opdracht lezen. Maak met behulp van de kleurencombinaties een vette racebaan! 

Praktische informatie
Locatie: bibliotheek Alblasserdam
Dag: vrijdag 17 augustus
Tijdstip: 13.15 - 17.00 uur
Voor wie: kinderen van 5 - 8 jaar
Kosten: gratis
Aanmelden: via de website of in de bibliotheek

Contactinformatie:
Locatie: Ieplaan 2
Organisator: Bibliotheek Alblasserdam
Website:http://www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!