Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Chillavond jonge mantelzorgers '
16jan

Chillavond jonge mantelzorgers

Woensdag 16 januari 2019, van 18:00 uur tot 20:30 uur.

Eind 2018 zijn vanuit Stichting Welzijn Alblasserdam, in samenwerking met Jeugdpunt, verschillende chillavonden georganiseerd onder de naam: JMZ aan Z. Jonge mantelzorgers bepaalden zelf de inhoud en vorm van de avonden. Op woensdag 16 januari a.s. zal een brainstorm worden gehouden over de ‘look en feel’ van het platform.

De avond begint met samen koken en/of eten. Vanuit de groep jongeren is naar voren gekomen dat er veel behoefte was om samen de keuken in te gaan en wat lekkers voor elkaar klaar te maken. Na het eten zal een brainstorm worden gehouden en daarna is er tijd om te chillen. Verschillende bord- en kaartspellen komen op tafel. Van te voren wordt er een poll gehouden op de Facebook pagina en WhatsAppgroep om te peilen aan welke spellen de meeste behoefte is.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een hulpbehoevend gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn met bijvoorbeeld een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische aandoening. Jongeren in zo’n situatie worden vaak niet als mantelzorger herkend terwijl ze wel meezorgen, zich zorgen maken of zelf zorg moeten missen. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 4 jongeren mantelzorger is. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) wil in samenwerking met Jeugd-Punt meer aandacht schenken en ondersteuning bieden aan jonge mantelzorgers. Vanaf september is er iedere maand een bijeenkomst voor deze, onzichtbare, groep jongeren.

Wegens renovatie van De Postduif wijkt JMZ aan Z- Chillavond op 16 januari a.s. uit naar het kantoor van SWA, Cortgene 20. De avond begint om 18:00 uur en duurt tot ongeveer 20:30 uur.

Voor vragen of Informatie kun je een mailtje sturen naar alblasserdam@vanzelfsprekendjmz.nl of bellen met Bart van Velzen op 06 27319179.

Contactinformatie:
Locatie: het kantoor van SWA, Cortgene 20
Organisator: Bart van Velzen
Telefoonnummer: 06 27319179
Email:alblasserdam@vanzelfsprekendjmz.nl
Website:http://www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl


Deel dit bericht met je vrienden!