Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Start Dappere Dino's voor kinderen van gescheiden ouders' Afbeelding: www.dapperedino.nl
05mrt

Start Dappere Dino's voor kinderen van gescheiden ouders

Dinsdag 5 maart 2019, van 15:30 uur tot 16:30 uur.

Voor kinderen is een echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis. De vertrouwde situatie thuis staat op z’n kop. Kinderen voelen het verdriet van zichzelf en hun ouders. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die hier in begeleid worden, later beter relaties durven aangaan en zich zekerder voelen.

Het groepsprogramma Dappere Dino's is speciaal ontwikkeld voor kinderen van gescheiden ouders in de leeftijd van 6-8 jaar. De 1e bijeenkomst is op 5 maart van 15.30 tot 16.30 uur. Totaal zijn er 12 bijeenkomsten.

De bijeenkomsten vinden plaats bij het CJG in Alblasserdam. Echter ook kinderen uit andere Drechtstedengemeenten zijn van harte welkom om aan te sluiten.

De kinderen leren in een veilige omgeving spelenderwijs hoe ze hun verdriet kunnen verwerken, en worden hun probleemoplossende vaardigheden vergroot. Kinderen voelen zich gesteund en gestimuleerd door de ervaringen van andere kinderen die ook een (echt)scheiding hebben meegemaakt. Hierdoor leren ze van elkaar.

Heeft u vragen of wilt u uw kind aanmelden? Neemt u dan contact op met Arjanne Verdoren van het CJG Alblasserdam via  a.verdoren@rivas.nl. Na de aanmelding worden beide ouders uitgenodigd voor een intake, een ouderbijeenkomst en een evaluatie.

Contactinformatie:
Locatie: Zeelt 2
Organisator: Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Alblasserdam
Email:a.verdoren@rivas.nl
Website:http://www.cjgalblasserdam.nl


Deel dit bericht met je vrienden!