Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Informatieavond Lief & Leed straat'
21mrt

Informatieavond Lief & Leed straat

Donderdag 21 maart 2019, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Op donderdag 21 maart a.s. organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) een informatieavond over de ‘Lief & Leed straat’, een nieuwe aanpak waarbij buren worden gestimuleerd om nog meer naar elkaar om te kijken.

In ‘Lief & Leed straten’ houden bewoners een oogje in het zeil, bijvoorbeeld door extra aandacht te geven aan (alleenstaande) ouderen. In elke straat doen bewoners dat op hun eigen manier. Inmiddels zijn er in Alblasserdam vijf ‘Lief & Leed straten’ actief van start gegaan. Daarnaast hebben een aantal straten belangstelling getoond om ook mee te doen.

Door ‘Lief & Leed straten’ te introduceren, worden bewoners gestimuleerd onderlinge contacten te verbeteren. ‘Lief & Leed straten’ zijn straten waarin mensen zich bewust inzetten om naar elkaar om te zien. In het kort betekent het dat buren (meer) naar elkaar omkijken door bijvoorbeeld een bosje bloemen te brengen bij een buur die uit het ziekenhuis komt of een kraamcadeautje te geven als er een kindje in de straat is geboren. Voor deze kleine attenties stelt de SWA jaarlijks een ‘Lief & Leed’ potje beschikbaar.

Belangstellenden die meer willen weten over ‘Lief & Leed straten’ zijn van harte welkom op de informatieavond die op 21 maart a.s. zal plaatsvinden bij de SWA, Cortgene 20 te Alblasserdam. Aanvang 19:30. De avond duurt tot ongeveer 21:30 uur. Opgeven voor deze avond of meer informatie opvragen kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Contactinformatie:
Locatie: Cortgene 20
Organisator: Stichting Welzijn Alblasserdam
Email:info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl
Website:http://www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl


Deel dit bericht met je vrienden!