Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Passieavond 400 jaar Reformatie'
28mrt

Passieavond 400 jaar Reformatie

Donderdag 28 maart 2019, van 19:30 uur tot 22:00 uur.

De rode draad voor de serie passieavonden in de Elthetokerk is de passie in vele verschijningsvormen. Elke van de sprekers zal vertellen over een zaak waar zijn of haar hart naar uitgaat.

Vandaag verzorgt Marijke van Vliet de Passielezing. Zij is historica en werkte ruim 40 jaar in het onderwijs. Sinds haar pensionering houdt ze zich weer meer bezig met historisch onderzoek en publiceert daarover.

Het zal gaan over: 400 jaar Reformatie - Onder de rook van de synode
Dordrecht viert 400 jaar Synode van Dordrecht als een mijlpaal in de Dordtse geschiedenis. Uiteenlopende activiteiten staan op het programma. De betekenis van deze kerkelijke vergadering was groot: het ging om de zuiverheid in de leer, maar ook over de verhouding tussen kerk en staat. In het verlengde ervan werd de Lands advocaat Oldenbarnevelt wegens hoogverraad terechtgesteld, kwam Hugo de Groot in de gevangenis terecht, moesten de Remonstranten de kerk verlaten en zette een groot aantal geleerden zich aan het vertalen van de Bijbel in een tot dan toe nog niet bestaande nationale taal.

Hoe hing dat allemaal met elkaar samen en wat betekenden deze ontwikkelingen voor het leven van de burgers van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden?

Zaal open 19.30 uur
Aanvang 20.00 uur.
Entree gratis, koffie in de pauze.
Bij de uitgang de gelegenheid voor een bijdrage in de bestrijding van de kosten.

Contactinformatie:
Locatie: Elthetokerk aan de Blokweerweg
Organisator: Vereniging Vrijzinnig Hervormden (VVH) Alblasserdam
Website:http://www.elthetokerk.nl


Deel dit bericht met je vrienden!