Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Start cursus Zorg de Baas'
07mei

Start cursus Zorg de Baas

Dinsdag 7 mei 2019, van 09:30 uur tot 11:30 uur.

Vandaag zal de cursus ‘Zorg de Baas’ van start gaan.  Deze cursus is speciaal bedoeld voor mantelzorgers, dat wil zeggen voor iedereen die extra zorg verleend aan een partner, kind, ouder of andere naaste met een chronische ziekte of een beperking bijvoorbeeld.

Tijdens deze cursus leren mantelzorgers hoe ze beter kunnen omgaan met de moeite die het zorgen voor een ander met zich meebrengt. Deelnemers aan de cursus krijgen inzicht in hun rol, dat is zowel van belang voor mensen die al heel lang voor iemand zorgen (en dat als ‘normaal’ ervaren) als ook voor mensen die onlangs mantelzorger zijn geworden doordat een partner bijvoorbeeld een beroerte heeft gehad.  Met elkaar wordt gekeken hoe mantelzorgers naast de zorg voor hun naaste ook goed voor zichzelf kunnen blijven zorgen. Bij veel mantelzorgers is dit evenwicht weg, doordat zij ongemerkt hun grenzen hebben verlegd en niet of veel te weinig aan zichzelf toekomen.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: stress herkennen, leren om hulp te vragen en grenzen stellen. De cursus is bedoeld als steuntje in de rug en uiteraard ook om overbelasting te voorkomen. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van twee uur en zal plaatsvinden op dinsdagochtend van 09:30 tot 11:30 uur. De start van de cursus is op dinsdag 7 mei a.s. De kosten zijn € 15,- per persoon voor de cursusmap die u ontvangt.

Heleen Visser, mantelzorgconsulente van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en Anneke Lanser, wijkverpleegkundige Rivas, zullen de lessen geven. Er is een maximum van tien deelnemers, dus wacht niet te lang met opgeven. U kunt meer informatie opvragen en aanmelden via: h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.

Contactinformatie:
Locatie: Cortgene 20
Organisator: Stichting Welzijnswerk Alblasserdam
Telefoonnummer: 078-2021220
Email:h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl
Website:http://www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl


Deel dit bericht met je vrienden!