Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Prikkelarme Kerkdienst '
08dec

Prikkelarme Kerkdienst

Zondag 8 december 2019, van 12:00 uur tot 12:30 uur.

Vandaag organiseren de Ontmoetingskerk en de Havenkerk weer een Prikkelarme Kerkdienst. De dienst is bedoeld voor iedereen die gevoelig is voor prikkels zoals dat vaak het geval is bij mensen met NAH, autisme, ADHD of HSP. 

Dit keer is het thema ‘Licht’. Deze dienst valt in de adventtijd. Zijn dit echt de donkere dagen voor Kerst? Met elkaar kijken we vooruit naar het feest van het licht en nemen we zijn licht met ons mee naar huis.

De dienst wordt gehouden van 12.00–12.30 uur (kerkzaal open vanaf 11.45 uur) in de Ontmoetingskerk. Het prikkelarme karakter van de kerkdienst zit in aanpassingen die gedaan zijn, zoals sobere muzikale begeleiding, een kleinere groep mensen dan in een
reguliere dienst en de dienst duurt een half uur.

Tijdens de dienst zal het geluid niet zo hard zijn, is het licht minder fel en is er meer ruimte tussen de stoelen. Daarnaast zorgen we voor een vaste structuur van de liturgie. Deze bevat alle onderdelen van een reguliere dienst, maar dan ingekort. Ook hebben we rekening met de prikkelgevoeligheid gehouden bij het uitkiezen van de liederen. De liederen zijn daarom niet zo lang en hebben een rustige melodie.

Sommige mensen hebben behoefte aan meer structuur en duidelijkheid dan anderen. Daarom is het mogelijk om de liturgie vooraf al te ontvangen. Zo weten de bezoekers precies wat er die middag in de kerk gaat gebeuren. Heeft u behoefte om de liturgie vooraf te ontvangen? Stuur dan een mail naar Esther Vliegenthart: ervliegenthart@gmail.com

Contactinformatie:
Locatie: Ontmoetingskerk aan de Blokweerweg 75
Organisator: de Ontmoetingskerk en de Havenkerk
Website:http://www.ontmoetingskerk.pknalblasserdam.nl


Deel dit bericht met je vrienden!