Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing over Dietrich Bonhoeffer

Lezing over Dietrich Bonhoeffer

Schrijver en filosoof Désanne van Brederode (1970) houdt vandaag een lezing over Dietrich Bonhoeffer in Landvast. Bonhoeffer was een Duitse theoloog en dominee die meewerkte aan een (mislukt) complot tegen Hitler. Hij werd op 9 april 1945 geëxecuteerd. Zijn laatste woorden waren: ‘Dit is het einde, voor mij het begin van het leven.’ Bonhoeffer schreef tijdens zijn gevangenisperiode talloze brieven en gedichten. Ze werden later wereldberoemd.

Désanne van Brederode is een bewonderaar van Bonhoeffer. Zij zal vooral ingaan op de betekenis die Bonhoeffer voor haar heeft in deze tijd. Zij is een van de weinige Nederlandse auteurs van naam die zich bekent tot het christelijk geloof.

Désanne van Brederode is behalve schrijver ook filosoof en essayist. Ze schreef onder andere de romans Ave verum corpus (1994), Hart in hart (2011), Vallende vorst (2015) en de essaybundel De ziel onder de arm (2013). In 2018 maakte ze haar poëziedebuut met Verzonnen grond.

De avond is vrij toegankelijk.

De lezing is georganiseerd door de Morgenster en Bethlehemkerk uit Papendrecht, de Ontmoetingskerk/Havenkerk en de Elthetokerk uit Alblasserdam.

Wanneer?
4 maart 2020 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Ontmoetingskerk/Havenkerk en de Elthetokerk
Locatie:
Landvast aan de Haven 4
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.