Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Choral Evensong in de Havenkerk

Choral Evensong in de Havenkerk

Vandaag is er in de Havenkerk een Evensong in de stijl van de Anglicaanse Kerk. De dienst begint om 17.00 uur. Medewerking is er van Vocaal Ensemble Cantica uit Papendrecht o.l.v. Henk van Andel. Zeer de moeite waard voor wie van Engelse kerkmuziek houdt!

De Choral Evensong is een bijna geheel gezongen vesperdienst die in een groot deel van de Engelse kathedralen dagelijks plaatsvindt. Het is een combinatie van koormuziek en eeuwenoud ritueel, vergelijkbaar met de vespers in een klooster. Een Evensong gaat altijd door, ongeacht of er veel of weinig mensen op af komen. Waar het om gaat is dat het gebed tot God altijd moet voortgaan. Daarbij is voor het koor een hoofdrol weggelegd: veel van de vaste onderdelen worden alleen door het koor gezongen. Soms valt de gemeenschap in. Verder zijn er lezingen, gebed en een korte liedmeditatie.

De sfeer van een Choral Evensong is verstild en meditatief!


Met deze reeks Stiltevieringen bouwen we voort op de vieringen die afgelopen jaar al in de Haven en Ontmoetingskerk en (los daarvan) in de Elthetokerk zijn gehouden. De twee werkgroepen zullen om beurten de vieringen verzorgen: de ene maand is in de Elthetokerk een Taizé-vesper, en de andere maand is in de Haven- of Ontmoetingskerk een Stilteviering. Als werkgroepen zijn we blij dat we ons zo als gemeenten in viering en gebed verbonden mogen weten.

Wanneer?
9 februari 2020 van 17.00 tot 00.00 uur
Organisator
Ontmoetingskerk, Havenkerk en Elthetokerk
Locatie:
In de Havenkerk, Ieplaan 9
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.