Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop zonne-energie (7-10jaar)

November is Nederland Leest maand, volledig in het teken van duurzaamheid. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd en Winterbloei is de hele maand verkrijgbaar in de bieb, zolang de voorraad strekt.

Vandaag: Workshop zonne-energie
Met zonnepanelen kan energie makkelijk worden opgewekt. Op dinsdag 19 november van 15.30 tot 17.00 uur maken deelnemers maken hun eigen zonneboot of zonneauto en experimenteren met de stand van de zon, de plek van het paneel en de constructie van het bootje of de auto. Activiteit voor kinderen van 7 t/m 10 jaar in samenwerking met Lexlab.

Aanmelden via de website. Deelname is gratis.


Heel Nederland in het teken van Duurzaamheid
Nederland Leest zet stappen in de groene richting. Want in tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Eén van Nederlands meest geliefde schrijvers is onze gids: natuurmens Jan Wolkers. Zijn mooiste natuurverhalen zijn speciaal voor Nederland Leest gebundeld in Winterbloei, hét cadeau voor onze bibliotheekleden. Met deze hartverwarmende verhalen in de hand leert Jan ons kijken naar de weelderige wereld van groei en bloei. En met de voeten in de klei maakt hij ons deelgenoot van de duurzame aarde.

Wanneer?
19 november 2019 van 15.30 tot 17.00 uur
Organisator
Bibliotheek Alblasserdam
Locatie:
Ieplaan 2
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.