Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Film: Das schweigende Klassenzimmer

Samen met bioscoop Landvast, De Morgenster en de Bethlehemkerk in Papendrecht en de Elthetokerk in Alblasserdam organiseren we dit seizoen weer een drietal filmavonden in Landvast. De eerste staat gepland voor woensdag 13 november a.s. (20.30 uur): ‘Das schweigende Klassenzimmer’.

Een Oost-Duitse schoolklas hoort in 1956 over het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjettroepen. Uit solidariteit besluiten de leerlingen de slachtoffers gedurende twee minuten stilte te herdenken. Het is een klein gebaar met grote gevolgen. De schooldirectie is in rep en roer. De minister van onderwijs komt aangesneld om de leerlingen van een contrarevolutionaire daad te betichten. De kinderen worden tegen elkaar uitgespeeld om de aanstichter van 'het verzet' te noemen.

Reserveren kan via de website van Landvast
Kaarten kosten die avond voor deze voorstelling € 7,- p.p.
Voor wie wil is er na de voorstelling nog een kort nagesprek in de bioscoopzaal.

Wanneer?
13 november 2019 van 20.30 tot 00.00 uur
Organisator
Morgenster-, Bethlehem- en Elthetokerk
Locatie:
Cultureel Centrum Landvast aan de Haven 4
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.