Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Nationale Dodenherdenking

Nationale Dodenherdenking

Op zaterdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking in Alblasserdam. Wij herdenken alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld in oorlogssituaties en bij vredesmissies zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Wij roepen inwoners, bedrijven en instellingen van Alblasserdam op om zaterdag 4 mei vanaf 18.00 uur tot aan zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Ook verzoeken wij iedereen van 20.00 tot 20.02 stilte in acht te nemen.

Het 4 mei comité dodenherdenking Alblasserdam organiseert een herdenking bij het oorlogsmonument in Alblasserdam. Voorafgaand daaraan is een herdenkingsdienst in Landvast. U bent van harte welkom om aan het programma deel te nemen.

Programma

18.30 uur    Ontvangst van veteranen, nabestaanden van veteranen, begeleiders en belangstellenden in Landvast

19.00 uur  Aanvang herdenkingsdienst in Landvast, georganiseerd door de samenwerkende kerken (Werkgroep Herdenkingsdienst 4 mei)

19.30 uur  Muziekvereniging Soli Deo Gloria stelt zich op bij het oorlogsmonument in de Polderstraat en brengt passende muziek ten gehore

19.40 uur  Vertrek stille tocht vanaf het Raadhuisplein naar het oorlogsmonument. De stoet wordt voorafgegaan door tamboers van muziekvereniging Soli Deo Gloria. Daarachter komen de kransdragers van de Scouting Alblasserdam. Zij worden gevolgd door de burgemeester, leden van het 4 mei comité, veteranen, leerlingen van basisschool Ds. Joannes Beukelmanschool locatie Rembrandtlaan, leden van het gemeentebestuur, leden van de jeugdgemeenteraad, overige scouts en alle verdere belangstellenden

19.40 uur  Luiden van de kerkklokken

19.50 uur  Aankomst stille tocht bij het oorlogsmonument. Het luiden van de kerkklokken eindigt. Soli Deo Gloria brengt tot tegen 20.00 uur passende muziek ten gehore.

20.00 uur  Even voor de klok van de Grote Kerk acht uur slaat, klinkt het trompetsignaal Stilte ter aankondiging van de twee minuten te houden stilte

20.02 uur  Gezamenlijk zingen van coupletten 1 en 6 van het Wilhelmus onder begeleiding van Soli Deo Gloria

20.05 uur  Toespraak door burgemeester Jaap Paans

20.10 uur  Voordrachten door leerlingen van de Ds. Joannes Beukelmanschool

20.15 uur  Kransleggingen door de burgemeester, vertegenwoordigers van de Ds. Joannes Beukelmanschool, de veteranen en de jeugdgemeenteraad. Hierna kunnen ook de overige aanwezigen bloemen leggen. Soli Deo Gloria speelt daarbij koraalmuziek

20.25 uur  Einde van de plechtigheden bij het oorlogsmonument

Foto: Gert-Jan Potuit (archieffoto)

Wanneer?
4 mei 2019 van 18.30 tot 20.25 uur
Organisator
4 mei comite
Locatie:
Landvast en het Oorlogsmonument
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.