Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Stille Zaterdag Viering - Hoe ver is de nacht?

Stille Zaterdag Viering - Hoe ver is de nacht?

In deze viering met als thema ‘Hoe ver is de nacht?’ komen van oudsher alle elementen uit de liturgie terug: het Woord, de doop, het avondmaal. (In onze kerk laten we het Avondmaal deze avond achterwege.)

De tocht van donker (na het sterven van Jezus dat we op Goede Vrijdag gedenken) naar licht (Paasmorgen) wordt symbolisch vormgegeven door het ontsteken van de nieuwe Paaskaars, het binnendragen van dat Licht in een donkere kerk, het doorgeven van het licht aan elkaar. We horen lezingen van bevrijding en trouw. We mogen onze doop gedenken door de gang naar het water te maken. We horen het opstandingsevangelie.

De project-zanggroep o.l.v. Cor Resseler zal de viering muzikaal ondersteunen.

Wanneer?
20 april 2019 van 22.00 tot 00.00 uur
Organisator
Elthetogemeente
Locatie:
Elthetokerk aan de Blokweerweg
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.