Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Het Passieverhaal uit Lucas

Vandaag (Goede Vrijdag) staat het Passieverhaal uit Lucas centraal (Lucas 22 en 23) in de Elthetokerk
De lezingen worden afgewisseld door stiltes, liederen, gebeden, beeld en muziek.

We volgen “de Passie in kleur”, een getekende kruiswegstatie van Aad de Haas (1920-1972). Hij is bekend van de muurschilderingen in de Cunibertuskerk in Wahlwiller. Deze kruisweg schilderde hij oorspronkelijk voor de kapel van een ziekenhuis in Heerlen, nu nog steeds zijn 14 staties te bewonderen in de hal van het raadhuis in Landgraaf. Het is een heel expressieve kruisweg, met heldere en felle kleuren. Het laat de kritische, profetische en strijdlustige Aad de Haas zien: eerst in conflict met de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog, later met de – vooral rooms-katholieke- kerkelijke macht (Hij was diepgelovig, maar heeft hekel aan machtsmisbruik van de kerk).

In deze viering staan we stil bij de laatste dag, de laatste weg van Jezus. We worden als het ware ‘meegenomen’ en gaan met hem die laatste momenten. Een verstillende, vaak indrukwekkende, viering.

Wanneer?
19 april 2019 van 19.00 tot 00.00 uur
Organisator
Elthetogemeente
Locatie:
Elthetokerk aan de Blokweerweg
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.