Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Studieavond: De grote betekenis van Israël voor deze wereld

Vandaag is er een studieavond met ds. Kees Kant, spreker van de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De grote betekenis van Israël voor deze wereld. De bijeenkomst vindt plaats in ’t Scheepke. Toegang is gratis.

De grote betekenis van Israël voor deze wereld
“Israël is iets van vroeger, uit de tijd van de Bijbel, denken veel mensen” aldus ds. Kant. “Vandaag is Israël een gewoon land als elk ander land. Maar is dat wel zo? De Bijbel zegt iets heel anders. God gaat een bijzondere weg met Zijn volk Israël en er gaan grote dingen gebeuren in de wereld. De profeet Jesaja zegt dat de mensen een bedekking hebben die moet worden weggenomen, zodat we de dingen van God kunnen begrijpen. Pas dan kan het grote bruiloftsfeest van Messias Jezus komen.” Ds. Kant gaat tijdens de studieavond dieper in op de anti-Joodse houding in de kerkgeschiedenis.

Achtergrond spreker
Ds. Kees Kant is sinds 2010 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie tot 1993 aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”

Foto: Christenen voor Israël - Kees Kant

Wanneer?
9 april 2019 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Evangelische Gemeente 't Scheepke
Locatie:
Rijnstraat 434
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.