Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Algoritme circus (5-8 jaar)

Algoritme circus (5-8 jaar)

Weet jij wat een algoritme is?
Algoritmes zijn overal: ze bepalen welke reclame je ziet en welke nieuwsberichten bovenaan staan. Maar hoe werkt dat? Kom naar deze leuke workshop en word een expert in algoritmes!

Een algoritme is een stappenplan met instructies die uitgevoerd moeten worden om een bepaald doel te bereiken. De bereidingswijze van een recept is bijvoorbeeld zo'n stappenplan. Computerprogramma gebruiken algoritmes om opdrachten uit te voeren. De algoritmes moeten heel precies zijn opgeschreven omdat de computer niets anders kan doen dan het algoritme uitvoeren.

Tijdens deze leuke workshop leer je door middel van speelse oefeningen wat algoritmes zijn en hoe ze werken.

Opdracht 1: Algoritmerace
Je hebt een aantal kleuren stiften (rood, blauw, groen, geel, zwart). Met deze stiften moet je over het papier gaan in 1 lijn. Je mag de lijn van een ander maar 1 keer doorkruizen. Wie het langst op het papier kan blijven wint. Je mag de punt van de stift niet van het papier halen en je moet altijd in beweging zijn met de stift (hard of zacht maakt niet uit).

Opdracht 2: Bijtje Bot
Geef Bijtje Bot opdrachten door op de knoppen op zijn rug te drukken. Je kan ervoor kiezen om Bijtje Bot via de tegeltjes te laten rijden, of je kan het bijtje de bieb insturen!

Opdracht 3: Ozobots
Door een weg met verschillende kleurtjes te tekenen kan je de ozobotjes opdrachten geven. Dit zijn net algoritmes. Je geeft de ozobot een opdracht en die voert dat uit. Door een bepaalde combinatie kleuren te maken kan de ozobot de opdracht lezen. Maak met behulp van de kleurencombinaties een vette racebaan! 

Praktische informatie
Locatie: bibliotheek Alblasserdam
Dag: vrijdag 17 augustus
Tijdstip: 13.15 - 17.00 uur
Voor wie: kinderen van 5 - 8 jaar
Kosten: gratis
Aanmelden: via de website of in de bibliotheek

Wanneer?
17 augustus 2018 van 13.15 tot 17.00 uur
Organisator
Bibliotheek Alblasserdam
Locatie:
Ieplaan 2
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.