Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Brainstorm jonge mantelzorgers

Brainstorm jonge mantelzorgers

Brainstorm voor nieuw jongerenplatform: JMZ aan Z
Op woensdagavond 18 juli wordt een brainstorm georganiseerd in de Postduif te Alblasserdam. Onder het genot van pizza zullen jongerenwerkers en jonge mantelzorgers op een creatieve manier met elkaar in gesprek gaan en nadenken over hoe vorm te geven aan dit nieuwe platform.

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een hulpbehoevend gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn met bijvoorbeeld een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische aandoening. Jongeren in zo’n situatie worden vaak niet als mantelzorger herkend terwijl ze wel meezorgen, zich zorgen maken en/of zelf zorg moeten missen. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 4 jongeren mantelzorger is. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) wil in samenwerking met Jeugd-Punt meer aandacht schenken en ondersteuning bieden aan jonge mantelzorgers. Het is daarbij belangrijk om uit te gaan van hun wensen, behoeften en/of gemis. Het ontwikkelen van een aanbod om deze jongeren te ondersteunen is iets wat de SWA niet zelf wil bedenken, maar juist in samenspraak met de doelgroep wil uitwerken.

Ben je erbij?
Ben jij een jonge mantelzorger en wil je graag dat iemand een keer naar jou luistert en met jou meedenkt? Kom dan naar de brainstorm en bepaal mee wat er in Alblasserdam volgens jou moet gebeuren! Ken je iemand die jonge mantelzorger is? Maak hem/haar dan attent op deze avond!

De Brainstorm JMZ aan Z begint om 18:00 uur en duurt tot ongeveer 20:30 uur. Gebouw de Postduif, Randweg 110. Voor vragen of Informatie kun je een mailtje sturen naar alblasserdam@vanzelfsprekendjmz.nl of bellen met Bart van Velzen op 06 27319179.

Wanneer?
18 juli 2018 van 18.00 tot 20.30 uur
Organisator
Bart van Velzen
06 27319179
alblasserdam@vanzelfsprekendjmz.nl
Locatie:
Gebouw de Postduif, Randweg 110
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.