Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bach en zijn Bijbel

Bach en zijn Bijbel

Maandag 7 mei 2018 is voor liefhebbers van Johan Sebastiaan Bach een datum om vrij te houden. Bij boekhandel de Schuilplaats zal de monumentale facsimile-uitgave van de Calov-bijbel te zien zijn. Bach-kenner Cor Ardesch gaat in op de centrale rol van de Bijbel in het werk van Bach en illustreert deze met muzikale voorbeelden.

Onlangs verscheen de zeer exclusieve facsimile-uitgave van de Bijbel van Bach, een bijbeluitgave die nauwkeurig laat zien hoe Bach de bijbel las waar hij aantekeningen in maakte. Je leest als het ware mee over de schouder van de componist.  Bij welke passages plaatste hij een uitroepteken, wat onderstreepte hij? Deze uitgave laat zien hoe de bijbel Bach inspireerde tot het schrijven van muziek die voor velen nog altijd als de mooiste op aarde wordt beschouwd.

Cor Ardesch, stadsorganist van Dordrecht,  Bachkenner en -vertolker die vele cd’s met Bachwerken uitbracht, zal deze avond een toelichting geven op Bach en zijn Bijbel. Op klavecimbel zal hij  muzikale ideeën van Bach tot klinken brengen. De avond wordt afgesloten met een live op klavecimbel gespeelde partita van de meester.

Bach en zijn Bijbel
7 mei 2018
aanvang 19:45 uur
inloop vanaf 19:15 uur.
Entree: gratis
Reserveren via schuilplaatsboeken.nl

Wanneer?
7 mei 2018 van 19.45 tot 00.00 uur
Organisator
Chr. Boekhandel 'De Schuilplaats'
Locatie:
Plantageweg 13A
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.