Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing: Van Boerderij naar Verzinkerij

Lezing: Van Boerderij naar Verzinkerij

Op 24 januari 2018 hoopt Leo Clements een lezing te houden over de geschiedenis van verzinkerij clements.   ( later Nedcoat en tegenwoordig Coatinc Company). De officiële start van verzinkerij Clements was in 1925 door Gijsbert Clements ( 1878-1963.
Een boerenzoon uit Varik. Maar hoe komt een boerenzoon ertoe om zo’n bedrijf te beginnen. Hij trouwde met Johanna Klip, een dochter van Aart Klip, die reeds een verzinkerij had aan de West Kinderdijk. Deze verzinkerij is de laatste jaren weer in de belangstelling gekomen omdat door dit bedrijf de hoge boezem van de Nederwaard zou zijn vervuild.

Aart Klip en Gijsbert Clements zullen nogal wat aandacht krijgen omdat hun levensverhaal niet alleen interessant is, maar ook leerzaam.

Armoe en rijkdom, hoogmoed en discipline zijn woorden die nogal eens gebruikt zullen worden.  Maar dat is niet vreemd als we bedenken, dat zowel de 1e als de 2e wereldoorlog en de crisistijd van de jaren dertig hun invloed hebben gehad op de mensen waarover het die avond zal gaan.

Kortom.  De avond zal het karakter hebben van een familiehistorie waar veel herkenningspunten voor u aanwezig zullen zijn. Het leven van mijn opa heeft diverse aspecten, die interessant en leerzaam zijn en een beeld geven van het leven begin 20e eeuw. Deze lezing is ook toegankelijk voor niet-leden.

Wanneer?
24 januari 2018 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
Historische Vereniging West Alblasserwaard
Locatie:
Gebouw De Haven, Ieplaan 9
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.