Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing over Maarten Luther door Geert Ouweneel

Lezing over Maarten Luther door Geert Ouweneel

Op 31 oktober 2017 is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther in Wittenberg zijn 95 stellingen tegen de aflaathandel publiceerde. Die datum wordt gezien als het begin van de Kerkhervorming.

Op woensdag 25 oktober zal Geert Ouweneel in de grote zaal van de Havenkerk een lezing houden over de persoon Maarten Luther en over de Reformatie. Hij zal dit onderwerp behandelen als een belangrijk stuk geschiedenis dat grote invloed had, niet alleen in Duitsland, maar ook in heel Europa en daarbuiten. Theologische onderwerpen worden waar nodig wel genoemd, maar het is niet de bedoeling een uitvoerige uitleg van allerlei doctrines en geloofsopvattingen te geven. Alleen om duidelijk te maken waar nu de verschillen zitten tussen Luther enerzijds en de Rooms-Katholieke Kerk anderzijds zal gewezen worden op de verschillende zienswijzen en opvattingen. Dat geldt ook voor de onoverbrugbare overtuigingen van Luther vergeleken met die van Calvijn.                                                 

Maarten Luther werd bij een enquête in Duitsland gerekend tot de drie grootste persoonlijkheden in de hele Duitse geschiedenis. Het is dus zeker de moeite waard om aan deze historische reus een avond te besteden.

Aanvang 20.00 uur. De lezing is ook toegankelijk voor niet-leden. Meer informatie op de website

Wanneer?
25 oktober 2017 van 20.00 tot 22.00 uur
Organisator
Historische Vereniging West Alblasserwaard
Locatie:
Gebouw De Haven, Ieplaan 9,
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.