Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Week van ons Water - Pontonrondvaart

Week van ons Water - Pontonrondvaart

Speciaal voor de Week van Ons Water organiseert Watersportvereniging d'Alblasserwaerdt een zogenaamde pontonrondvaart. Een ponton (Engels: "pontoon boat") is een drijvend platform dat 'normaal gesproken' bijvoorbeeld een hijskraan of aanlegsteiger ondersteunt. Zoals de meeste pontons, heeft ook deze geen motor. Het ponton wordt tijdens deze rondvaart voortgesleept door een andere boot: een unieke ervaring.

Op de boot vertellen 'bekende Damdorpers' het verhaal achter de boezem. Ontdek de mooie aanblik en het nut van deze boezem en de bijzondere flora en fauna die hier voorkomt.

Let op: aangezien de ponton zelf niet speciaal is uitgerust voor een rondvaart, vraagt de watersportvereniging alle deelnemers voorzichtig te zijn en zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen en andermans veiligheid. Voor de zekerheid wil de organisatie daarom dat alle deelnemers in het bezit zijn van een zwemdiploma en kinderen onder begeleiding van een volwassene zijn.

Deelname aan de rondvaart is gratis, maar wel graag van te voren per e-mail aanmelden bij Arie den Boer. De koffie staat om 10.00 uur klaar bij het oorlogsmonument in Alblasserdam (Polderstraat), om 10:30 vertrekt de ponton. En vergeet je warme kleren niet!

Wanneer?
21 oktober 2017 van 10.00 tot 13.00 uur
Organisator
Watersportvereniging d'Alblasserwaerdt
arie.den.boer@planet.nl
Locatie:
vertrek bij de steiger bij oorlogsmonument aan de Polderstraat
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.