Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Creatieve wateractiviteiten voor kinderen

Creatieve wateractiviteiten voor kinderen

Middag met allerlei creatieve en leerzame activiteiten rondom het thema waterleven, waterveiligheid en droog naar school. Er zijn zowel knutsel- als spelactiviteiten voor verschillende leeftijden. Voor de jongste kinderen is er tijd om de mooiste onderwaterdieren te maken en als je iets ouder bent kun je gaan ontdekken wat er allemaal te vinden is op en onder water. De oudste kinderen kunnen hun creativiteit en fantasie kwijt met restmateriaal waarmee ze aan de slag gaan om objecten te ontwerpen waarmee ze in het geval van hoog water droog naar school kunnen komen. Bootjes, vliegende fietsen, waterschoenen....we zijn benieuwd!

Daarnaast ontdekken de kinderen aan de hand van allerlei proefjes hoe Nederland kan overstromen, welke invloed groene tuinen hebben in de straat en welke objecten  drijven en zinken. Het is een leerzaam en interactief programma met o.a. 2 watermaquettes van het Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom, ook ouders. Tussendoor is er koffie, fris en iets lekkers zijn.

Wanneer?
20 oktober 2017 van 13.30 tot 15.30 uur
Locatie:
MFC Maasplein, Maasstraat 30
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.