Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Herinneringsbijeenkomst

Herinneringsbijeenkomst

Vorig jaar werd op 18 mei een herinneringsboom in Alblasserdam in gebruik genomen. In deze speciale boom, die inmiddels een vaste stek heeft gekregen op de begraafplaats, kunnen mensen een herinnering aan of foto van een dierbare hangen die overleden of vermist is. De gemeente heeft er een mooie stilteplek van gemaakt met een bank, grasveldje en struiken. Op woensdag 31 mei a.s. zal een herinneringsbijeenkomst worden georganiseerd.

Initiatiefneemster Gonnie Verboom hoopt dat dat een jaarlijks terugkerend evenement wordt. ‘Het is niet de bedoeling dat zo’n bijeenkomst een treurige of plechtige gelegenheid wordt maar juist een fijne middag waarin de nadruk ligt op het samen delen van herinneringen.’ Vanaf 16:00 uur is er inloop met koffie in gebouw De Poort aan de Randweg 141, vlakbij de begraafplaats. Er zal dan gelegenheid zijn om gedichten voor te dragen of korte anekdotes te vertellen. Ook krijgen belangstellenden de gelegenheid om een briefje te schrijven, zogenaamde flessenpost.

Het is de bedoeling om rond 17:00 uur met elkaar naar de begraafplaats te lopen en bij de boom te verzamelen voor een officieel moment. Er is gelegenheid om bloemen neer te leggen, flessenpost in de boom te hangen of andere kaartjes en foto’s van dierbaren. Als afsluiting zal een gedicht worden voorgedragen. Om 17:30 uur is iedereen welkom in gebouw De Poort waar onder het genot van een hapje en drankje nagepraat kan worden.

Opgeven voor deze herinneringsbijeenkomst kan tot en met 24 mei a.s. via 078 – 202 12 20 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Wanneer?
31 mei 2017 van 16.00 tot 18.00 uur
Locatie:
Inloop in de Poort aan de Randweg 141 / begraafplaats
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.